Online Derse İlk Kez Giriyorum. Ne Yapmalıyım?

Online Derse İlk Kez Giriyorum. Ne Yapmalıyım?

  1. Canlidershane.net Anasayfa’ya girip sayfayı biraz aşağı çektiğinizde karşınıza Bugünkü Ders(ler) bölümü çıkacaktır. İlgili derse tıkladığınızda sistem sizi https://canlidershane.adobeconnect.com bağlantısına otomatik yönlendirecektir.
  2. Açılan ekranda Kullanıcı Adınız ve Parolanızı girerek Odaya Gir dediğinizde derse yönlendirilmiş olacaksınız.
  3. Eğer şifrenizi ve kullanıcı adınızı hatırlamıyorsanız Canlidershane.net Anasayfa’ya geri dönüp Giriş Yap kısmındaki Şifremi Unuttum bölümünden bilgileriniz ile şifre resetleme yapıp şifrenizi güncellemeniz mümkündür. Bu sayede Adobe Connect ortamıyla da şifreniz senkronize hale gelecek ve güncel şifreniz ile giriş yapabileceksiniz.
  4. Giriş yaptığınızda dersiniz bulunduğunuz tarayıcıda açılacaktır. Canlı dersi daha sağlıklı izlemeniz için açılan ekranda yer alan Yardım menüsünden ADD-IN eklentisini kurmanızı tavsiye ederiz. Böylece ses takılması, görüntü donması gibi problemleri ortadan kaldırmış olacak ve daha sağlıklı ders izlemiş olacaksınız.
  5.  Artık derstesiniz! Ders ekranındaki Sohbet bölümünde isminizin yanında 2,3,.. gibi rakamlar görüyorsanız, derse farklı şekillerde birkaç kez aynı anda girmişsiniz demektir. Bu ders sırasında ses sorunu yaşamanıza sebep olabilir. Bu durumda açtığınız diğer pencereleri kapatırsanız sorun çözülmüş olacaktır.
  6. Derse oturum başlamadan 30 dk. önce giriş yapmanız sizin avantajınıza olacaktır.
  7. Internet bağlantı hızınız önemlidir. http://www.speedtest.net/ adresinden bağlantı hızınızı test edebilirsiniz.
  8. Yardıma ihtiyacınız olduğunda asistanlarımıza veya teknik ekibimize ulaşabilirsiniz. Asistanlarımız ders esnasında ders alanında olacaklardır. Teknik ekibimiz ise size mesai saatleri içerisinde Mail yoluyla destek vereceklerdir.